2021. szeptember 17., péntek
FONTOS

Külföldről rendelt bódító anyagot egy gyulai férfi

Három férfit állítottak elő a rendőrök Gyulán, mert a gyanú szerint tiltott bódító hatású szert fogyasztottak. Egyikük címére külföldről érkezett új pszichoaktív anyag.

 Külföldről, az interneten rendelt bódító hatású anyagot egy gyulai férfi.
A csomagot a hatóság, még mielőtt a címzettnek kézbesítették volna, lefoglalta és a barna port igazságügyi szakértői vizsgálatra küldte.
A vizsgálat eredménye szerint a por olyan vegyület, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.
A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2020. április 28-án házkutatást tartottak a megrendelőnél.
A gyulai férfi elmondta, hogy nemcsak internetről vásárolt tiltott bódító hatású szert, hanem egyik ismerősétől is, akit ezért a rendőrök szintén ellenőrizni akartak.
Amikor a nyomozók megérkeztek hozzá, hogy átvizsgálják a házát, éppen akkor távozott volna tőle egy férfi. A rendőrök mindkettőjüket a rendőrkapitányságra vitték, egyikőjüknél alufóliába csomagolt fehér port is találtak, amit lefoglaltak. A csomag címzettjét is előállították és gyanúsítottként kihallgatták.
A 25 éves férfi elismerte, hogy a barna port ő rendelte, és rendszeresen fogyaszt marihuánát, illetve amfetamint.
A Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a férfiak kikkel álltak kapcsolatban, honnan szerezték be a tiltott szereket, kiknek adhattak belőle.

Nézze meg ezt is:

24 határsértőt fogtak el a rendőrök Gyulánál

A Gyula külterületén feltartóztatott külföldiek bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgárnak mondták magukat. A rendőrök előállítják őket. …