2021. október 26., kedd
FONTOS

Ősbemutatóval indult a Gyulai Várszínház 57. nyári évada

A Gyulai Várszínház 57. nyári évadának megnyitóját követően Acsai Roland: Farkasok című előadásának ősbemutatójával indult az évad. A darab számos aktuális kérdést vet fel, fő témája az újrakezdés, újraindulás és a létbizonytalanság. A Farkasok című dráma egy modern Az ember tragédiájaként is értelmezhető darab, melynek cselekménye epizódokban bontakozik ki. A kiinduló szituáció egy világvége utáni állapot, de nem pusztult el minden, hiszen megmaradt egy emberpár, akik újra benépesítik a Földet.

A darabban feltűnik egy démon, aki le akarja győzni őket, meg akarja gátolni az emberpárt abban, hogy megteremtsék a világot. Világteremtő kísérleteik során nem csak a jelenbe, a jövőbe és a múltba jutunk el, hanem a fantázia birodalmába is.

A darab rendezője kiemelte, mindenki magára ismerhet, hiszen nincs olyan ember, aki ne kezdte volna az életét újra egy-egy kisebb-nagyobb magán-apokalipszis után.

 

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …