2024. április 26., péntek
FONTOS

A XI. Bujtor István Filmfesztivál döntőjébe jutott a Toldi film

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, melyet augusztus 17. és 21. között tartanak meg Balatonszemesen. A tavalyi évben bemutatott, neves színészeket is felvonultató Toldi című játékfilm a filmfesztivál döntőjébe jutott. A döntőbe jutott alkotások között szerepel Oscar-díjas rendező kisfilmje is, de emellett több kiemelkedő névvel is versenyzik majd az elbeszélő költemény megfilmesített verziója. A versfilmek között magyar költők műveit feldolgozó alkotások szerepelnek, ebben a kategóriájában szerepel a Toldi is.

A gyulai önkormányzat alkotócsoportjának elsődleges célja az volt, hogy egy oktatási segédanyagot hozzanak létre diákok számára. A terepmunka -melyet hosszas háttérmunka előzött meg – tavaly tavasszal már el is kezdődhetett, a szereplőválogatáson pedig sok helyi fiatal is lehetőséget kapott. A filmkészítés természetesen sokakat új feladatok elé állított, a nehezebb pillanatokban pedig elismert magyar színészek segítették a stábot.

A krimik, rejtélyek és sok más egyéb kategória mellett idén a karantén témájával foglalkozó munkákat is várta a XI. Bujtor István Filmfesztivál zsűrije.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …