2024. június 18., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 09. 30.

Témák:

– Közel 2000 Békés megyei tanulónak juttatta el idén a pályaválasztást segítő diáknaptárt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az általános iskolás tanulók közül már idén többen jelentkeztek olyan középiskolába, ahol szakmát és érettségit is szerezhetnek. A kamara szakképzési osztályvezetője szerint ez többek között az ösztöndíjaknak is köszönhető.

– Csökkent a növekedés üteme, szerdán 299 koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békés megyében.

– Az 1956-os veteránok tetteit elevenítették fel hétfőn, a Gyulavári Kastélyban. A rendezvényen bejelentették, jövő tavaszra elkészülhet a Gyula egykori ’56-os polgármestere, M. Szabó András életét feldolgozó kötet is.

– Elsősorban a járvány miatt változnak a garantált programok a várban és az Almásy kastélyban. A cél elsősorban az, hogy csökkenjen az emberek közötti kapcsolatok száma, ezért a kisebb zárt térből egy nagyobb-ba, vagy éppen szabad térbe próbálják áthelyezni a programokat.

– Háziversenyen mérettettek meg az íjászok a Kerecsényi László Íjász Egyesületnél. A verseny egyszerű lebonyolítási rendszerben zajlott, a hangsúly a jó hangulatra és a közös edzésre fókuszált.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 13.

Témák: – Az egészségtudatosság erősítését szolgálta az a szerda délutáni program, melyet a Dürer iskolában …