2024. április 26., péntek
FONTOS

Háziversenyt rendezett a Kerecsényi László Íjász Egyesület

 

Háziversenyt tartott szeptember 26-án, szombaton a Kerecsényi László Íjász Egyesület. A reggeli esős időjárás miatt a vártnál kevesebben érkeztek a versenyre, de még így is szép számmal mérettették meg magukat az íjászok.

A verseny egyszerű lebonyolítási rendszerben zajlott, nem voltak külön kategóriák, a hangsúly a jó hangulatra és a közös edzésre fókuszált. Az egyesület tagjai havi rendszerességgel rendszerint összegyűlnek és megtartják ezt az eseményt. A gyulaiak mellett többnyire Füzesgyarmatról, Békéscsabáról, Mezőberényből és még a határon túlról is érkeznek íjászok.

A gyulai íjász egyesület október 3-án, szombaton ismét megrendezi a Gyulavár Bajnoka Csapatversenyt. Az egyedülálló íjászversenyen a 14 méteres várfalakról, bástyák közül fognak lőni. A verseny 1 körös lesz, 15 lőállásból 35-70 méter közötti célokat kell eltalálni a várfalról kifele, lefelé. Csak történelmi íjakkal, vadászíjakkal lehet versenyezni, természetes alapanyagú fa, bambusz vesszőkkel, emellett fontos szerepet játszik a történelmi jellegű viselet is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …