2024. június 18., kedd
FONTOS

Kék hírek Békés megyéből

Békéscsabán szabálysértés, Mezőberényben és Békéscsabán pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Békéscsabán, a Pipacs utca és a Lencsési út kereszteződéséből 2020. október 5-én, 11 óra 15 perc körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy korábban a rendőrség 2021. szeptember 16-áig eltiltotta a járművezetéstől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 18 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

Házkutatást tartottak a nyomozók egy férfinál 2020. október 5-én, délelőtt Mezőberényben. A házban kábítószer gyanúját keltő fehér port, tablettákat és zöld növényi törmeléket találtak. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen és őrizetbe vették. A rendőrség a lefoglalt kábítószer gyanús anyagok hatóanyagtartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.

Békéscsabán, az Andrássy úton 2020. október 5-én, 22 óra előtt néhány perccel ellenőriztek a rendőrjárőrök egy román állampolgárságú férfit, akinek ruhájában zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. Ezért a 29 éves férfit a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol az elvégzett gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A nyomozók kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Emellett a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a lefoglalt őrlemény és por kábítószer- hatóanyagtartalmát és azt, hogy a román férfi milyen tiltott szert fogyaszthatott.

Nézze meg ezt is:

Emberölés Mezőberényben

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. június 7-én fél 12 előtt néhány perccel érkezett …