2021. március 4., csütörtök
FONTOS

Rendőrök várták az ajtóban a tolvajt

A Gyulai Járási Ügyészség 2020. december 12-én lopás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy többszörösen büntetett előéletű férfit, aki két nappal korábban az egyik gyulai vegyesboltba tört be az esti órákban, azonban a helyszínen a járőrök elfogták.

A börtönből 2020. december 7-én szabadult férfi 2020. december 10-én 21 óra körül ittas állapotban az egyik gyulai vegyesbolt hátsó ajtajának üvegét betörte, azon bemászott, majd alkoholt, tusfürdőt és dezodort, továbbá a kasszából közel 70.000 forint készpénzt vett
magához.

A megszerzett értékeknek azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis még a boltban volt, amikor a rendőrségi járőrök tetten érték, elfogták és őrizetbe vették.

A Gyulai Járási Ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő 37 éves pusztaföldvári férfit két napon belül, 2020. december 12-én bíróság elé állította. A járásbíróság a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet a védő fellebbezésére tekintettel nem jogerős.

Az eseményeket a bolt biztonsági kamerái végig rögzítették, a felvétel Magyarország Ügyészségének YouTube csatornáján látható:

Nézze meg ezt is:

Súlyos baleset Csabaszabadinál

  Csabaszabadi külterületén, 2021. február 25-án 13 óra előtt néhány perccel összeütközött két személygépkocsi és …