2024. április 26., péntek
FONTOS

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről. – javasolja a Nemzeti Adó és Vámhivatal közleményében.

Ügyfélkapu regisztráció esetén a nyilatkozat akár online is kitölthető, mely adóelőleg-nyilatkozatot a dolgozó tölti ki és adja át munkáltatójának. Az év közben érvényesített nyilatkozatok automatikusan bekerülnek a NAV által készített adóbevallási tervezetbe. Fontos felhívni a figyelmet a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére. Erre azok jogosultak, akik vér szerinti vagy örökbefogadó szülőként az általa nevelt legalább négy gyermek után családi pótlékra jogosult.

Az első házasok kedvezménye változatlanul 24 hónapon keresztül havi 5000 forint adómegtakarítást jelent házaspároknak. A családi kedvezménnyel az egy gyermeket nevelőknél 10 000, a két gyermeket nevelőknél gyermekenként 20 000, a három vagy több gyermeket nevelőknél pedig gyermekenként 33 000 forinttal több kerülhet havonta a családi kasszába. Jegyinák Attila sajtóreferens a BREXIT-tel kapcsolatban is érintette azokat az információkat, melyek akár Békés megyében is sokak számára fontosak lehetnek, ha onnan rendszeresen várnak például csomagokat, termékeket.

A magánszemélyek számára még fontos tudni, hogy ha Nagy-Britanniából rendelnek vagy utazásuk során magukkal hoznak különböző termékeket, az EU-n kívüli behozatalnak fog számítani.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …