2024. április 26., péntek
FONTOS

Oltják a bentlakásos otthonok lakóit, dolgozóit Békés megyében

Beoltották az önként jelentkező időseket a békéscsabai, Ady Endre utcai Idősek Otthonában. Csütörtök délelőtt az lakók többsége kérte a védőoltás beadását. Az otthon dolgozóinak jelentős része is kérte a védőoltást. Többen azért döntöttek így, mert a bizonytalan időszakot így egy nyugodtabb követheti.

A békéscsabai otthonban az oltással párhuzamosan sajtótájékoztatót is tartottak. Szarvas Péter polgármester elmondta, az Ady utcai intézményben 68 ember kap koronavírus elleni vakcinát. Csütörtökön még az Életfa idősek otthonában és a hajléktalanszállón oltanak. A polgármester elismeréssel szólt az oltás szervezésének, koordinálásának eddigi tapasztalatairól.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta: országosan 1900 bentlakásos intézményt érint a védőoltás beadása. Kiemelte, csak olyan oltóanyagot adnak be Magyarországon, melyet a hazai hatóságok bevizsgáltak, ezért mindenkit arra biztatott, hogy kérje a védelmet jelentő vakcinát.  Eddig 161 215 fő kapott oltást, ez a szám a következő napokban jelentős mértékben bővülhet.

Takács Árpád kormánymegbízott köszöntet mondott az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozóknak, majd úgy fogalmazott, komoly tervezés után Békés megyében új fejezet kezdődik. Takács Árpád elmondta, csütörtökön hét, pénteken és szombaton tíz-tíz, majd vasárnap nyolc oltócsoport tevékenykedik Békés megyében. Ők a békésszentadrási és a gerendási bentlakásos otthon  kivételével minden ilyen ilyen típusú intézményben elvégzik a munkát.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …