2024. április 26., péntek
FONTOS

Az elsők között oltatta be magát a 97. évébe lépő, gyulai professzor

Csütörtök délelőtt megkezdődött a regisztrált idősek koronavírus elleni oltása. A 97. életévében járó Pintér Miklós orvos professzor, Gyula díszpolgára az elsők között adatta be magának az oltóanyagot.

A pályája korai éveiben, Szegeden víruskutatással is foglalkozó, majd a gyulai kórház központi laboratóriumát évtizedeken át vezető professzor azt mondta, számára elvi kérdés volt, hogy jelentkezzen az oltásra.

Az oltást beadó háziorvos úgy látja, hogy kell felvilágosító tevékenységet végezni, de egyre többen hajlanak rá, hogy beadassák maguknak a védettséget jelentő vakcinát. Horváth Marianna 50-60 százalékos átoltottságra számít a körzetében.

A regisztrált időseket a háziorvosok értesítették megadott elérhetőségeiken, jellemzően telefonon. Csütörtök és vasárnap között több mint 5 ezer praxisból 6-6 főt kórházi oltóponton oltanak be Pfizer-vakcinával, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 fő embert Moderna-vakcinával. A csütörtöki adatok alapján 36 ember fertőzött meg koronavírussal Békés megyében, tavaly március óta immár 12 388-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …