2024. április 26., péntek
FONTOS

Az Erkel Ferenc Gimnáziumot is díjazta a Magyar Diáksport Szövetség

Az elmúlt tanévi Diákolimpia versenysorozatot 2020 márciusában függesztette fel a Magyar Diáksport Szövetség, a pandémia miatt nem tudták tovább folytatni a küzdelmeket.

A 15 sportág közül így mindössze 9 sportágban tudtak országos győztest hirdetni, a legeredményesebb iskolák Heves, Komárom-Esztergom, Borsod, Fejér, valamint  Pest megyéből kerültek ki. A versenysorozatnak egy tanév során közel 320 ezer nevezője van, közülük 35 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diáksport Szövetség a jövőre nézve arra készül, hogy a 2021/22-es szezonban zavartalanul megrendezhetik a versenyeket, addig is felhívtál a figyelmet a folyamatos sportolás fontosságára.

A versenyzők és a pedagógusok munkáját a csonka szezonban is szerették volna elismerni, ezért döntött úgy az elnökség, hogy díjazzák a legaktívabb iskolákat. A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium immár második éve veheti át a szövetség egyik rangos elismerését, a legaktívabb iskola díjat.

 

A Magyar Diáksport Szövetség fő célja, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon. Az élmények mellett a diákok igen hasznos előnyt is szerezhetnek a jó szerepléssel, a Diákolimpia országos döntőinek érmesei ugyanis 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …