2023. március 30., csütörtök
FONTOS

Négy baleset, kilenc sérült Békés megyében

Nem az útviszonyokhoz igazított sebesség, szabálytalan sávváltás és előzés, valamint figyelmetlenség miatt is történt baleset Békés megyében. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat!

Békés megyében 2021. december 9-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsaba külterületén 7 óra 30 perc körül letért az útról és fának ütközött egy Csanádapáca felől Békéscsaba irányába tartó személygépkocsi. A baleset valószínűleg azért történt, mert az autó vezetője nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. A nő, aki egyedül volt a kocsiban, könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Baross utcán 16 óra után néhány perccel egy személygépkocsi sávváltás közben összeütközött egy segédmotor-kerékpárossal. A motort vezető férfi súlyosan megsérült. Szarvason, a Vágóhíd utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében 16 óra 45 perc körül egy 10 éves kislány kiszalad egy kisteherautó elé, ami elütötte. A gyermek súlyosan megsérült. A 47-es számú főúton, Csorvásnál 18 óra 15 perc körül egy kisbusz vezetője meg akart előzni egy traktort, de eközben nekiütközött a traktor hátsó kerekének. A kisbusz árokba hajtott, a vezetője és öt utasa könnyebben megsérült.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek jobban és tartsák be a szabályokat! A járművezetők az útviszonyoknak, a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, és csak akkor előzzenek, ha a manővert biztonságosan be is tudják fejezni! Sávváltáskor figyeljenek a mellettük haladókra, a mögöttük érkezőkre! Az elsőbbségadásra kötelező jelzéseket a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is figyelniük kell.  Ha kereszteződéshez érnek, nézzenek jól körül és inkább álljanak meg, mint hogy hirtelen kihajtsanak, vagy kilépjenek egy közeledő jármű elé.

Nézze meg ezt is:

25 határsértő egy kisteherautóban

Embercsempészéssel gyanúsítható litván állampolgárt fogtak el a rendőrök Békés vármegyében. Mezőhegyes külterületén, 2023. március 27-én …