2022. május 22., vasárnap
FONTOS

Labdarúgóból edzővé vált Szegeden

Podonyi Norbert

Több másod- és harmadosztályú felnőtt együttesben is megfordult Podonyi Norbert, igaz, Csongrád-Csanád megyéhez mindvégig ragaszkodott. A Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál is megforduló játékos fiatalon, a labdarúgó karrierrel párhuzamosan elkezdett edzősködni, majd amikor szögre akasztotta a stoplis cipőt, kézenfekvő volt, hogy folytatja a trénerkedést.

– Egész játékospályafutásom alatt tudtam, hogy egyszer majd edző szeretnék lenni. Amikor befejeztem a focit, biztos voltam abban, hogy nem ért véget az utam a futball világában, hanem egy új szakasz kezdődik – fogalmazott Podonyi Norbert.

Edzőként Algyőn a felnőtt és a korosztályos csapatot vezette, és mint mondta, nagyon örült a szegediek megkeresésének, mert szeretne magasabb szintre jutni. Új csapata, az U 19-es gárda az őszt a 11. helyen zárta az Országos U 19 Alap csoportban, vagyis mondhatjuk azt, hogy nem feltétlenül hozták ki magukból a fiúk azt, amire valójában képesek.

– A csapattal kapcsolatos első benyomásaim egyértelműen pozitívak. Persze az nem lehet meglepetés, hogy ezen a szinten már mindenki komolyan veszi a munkát. Az eddig látottak alapján úgy vélem, nem reális a tabellán elfoglalt helyünk, ezért mindenképpen szeretnénk előrébb lépni, ehhez pedig minden adott – mondta. Podonyi Norbert hozzátette, a helyezéseknél sokkal fontosabb, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek, és helytálljanak a felnőttek között. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben a korban még semmi sem dőlt el, szorgalmasan, sok munkával bárki eljuthat akár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es együttesébe.

Nézze meg ezt is:

A nemzeti önazonosság a legfőbb 48-as örökségünk

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai gondot fordítanak arra, hogy az általuk nevelt gyermekek is …