2022. szeptember 24., szombat
FONTOS

Az ittas, bódult vezetőket próbálták kiszűrni a rendőrök

A rendőrség 2022. április 17-én tartott 24 órás ellenőrzésének mérlege az alábbiak szerint alakult:

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (ROADPOL) idei ellenőrzési terve alapján, a Magyar Rendőrség 2022. április 14. és 20. között közúti ellenőrzést végez, mely időtartamon belül egy teljes napon át tartott az alkohol és drogmaraton, ami kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A rendőrök 24 órán belül 41726 alkalommal ellenőrizték a járművezetőket, mely során 63 esetben indítottak eljárást járművezetés ittas állapotban, illetve 4 alkalommal járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt, továbbá 60 esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a sofőrök ellen. A nem gépi meghajtású járművek körében 378 járművezetőt kontrolláltak, melyből 15 esetben szabálysértési, míg egy alkalommal közigazgatási eljárás indult.

Békés megyében a rendőrök 24 órán belül 2230 gépi meghajtású járművezetőt ellenőriztek. Közülük egyet közigazgatási bírság megfizetésére köteleztek, egy ellen pedig járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárás. A nem gépi meghajtású járművek körében 29 járművezetőt állítottak meg a rendőrök, két esetben szabálysértési eljárás indult velük szemben.

 

Nézze meg ezt is:

Másnap megtalálták a Gyulán ellopott kerékpárt

Lezárt kerékpárt lopott el egy férfi Gyulán, egy kerékpártárolóból. Az ügyről napokkal később értesítették a …