2023. március 24., péntek
FONTOS

2022-ben újra kiválasztják Békés megye legjobb pálinkáját

 

2015-től kezdődően a Békés Megyei Önkormányzat a Gyulai Pálinkafesztivállal összefogva minden esztendőben kiválasztotta Békés megye legjobb kereskedelmi főzdében készült pálinkáját – írta közleményében Zalai Mihály elnök.

A pandémia okozta kihagyás után ebben az esztendőben újra megszervezik ezt a versenyt.
A napokban elkezdődött a pálinkafesztiválra benevezett párlatok zsűrizése. Az aranyérmes minősítést kapott Békés megyei pálinkák közül egy újabb bírálati körben választották ma ki a megye legjobb pálinkáját.

A bírálat előtt Varga-Bora Tímea, a fesztivál főszervezője és Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke is szemrevételezte és megkóstolta azokat a pálinkákat, amelyek közül 2022-ben is kiválasztja a szakmai zsűri a legjobbat. A hagyományoknak megfelelően a megyei önkormányzat ebben az évben is egyedi megkülönböztető jelzést biztosít Békés megye pálinkájának, és vállalja, hogy kizárólag ezt a terméket fogja ajándékozni.

Békés megye legjobb pálinkájának járó díjat a Gyulai Pálinkafesztiválon szeptember 16-án fogja átadni a megyei önkormányzat vezetője és a pálinkafesztivál képviselője.

Nézze meg ezt is:

Az energiatakarékosság fontosságára figyelmeztettek a lila iskolában

  A takarékos energiafelhasználás fontosságára figyelmeztettek a gyulai lila iskola harmadikos diákjai, az általuk előadott …