2022. augusztus 17., szerda
FONTOS

27 ittas vezető egy hét alatt Békésben

Az idei év 28. hetében Békés megyében történt közúti ellenőrzésekkor a nem gépi meghajtású járművet vezetők között 19, míg a gépi meghajtású járművekkel közlekedőknél 8 esetben jelzett alkoholfogyasztást a szonda.

Békés megye útjain 2022. július 11. és július 17. között több mint 2000 járművezetőnél végeztek alkoholszondás ellenőrzést a rendőrök.

A nem gépi meghajtású járművet vezetőknél 19 esetben, míg a gépi meghajtású járművel közlekedőknél 8 alkalommal lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Az ittas járművezetés baleseti veszélyforrás, és nemcsak az ittas vezetőre, hanem a közlekedés többi résztvevőjére nézve is. Az elfogyasztott alkohol ugyanis tompíthatja az érzékelést, megnövelheti a reakcióidőt. Ha az ittasság más szabálytalansággal, például elsőbbségadás elmulasztásával, a kanyarodási szabályok megszegésével, vagy gyorshajtással is párosul, annak akár súlyos következménye is lehet. Nemcsak az ittas közlekedő sérülhet meg, hanem vétlen áldozata is lehet egy esetlegesen bekövetkező balesetnek.

A rendőrség ezért nagyobb odafigyelést kér a járművezetőktől! Ne üljenek ittasan a volán mögé, és utasként olyan járműbe se szálljanak be, amit valaki ittasan akar vezetni!

Nézze meg ezt is:

Súlyos baleset Tótkomlóson

Tótkomlóson, a Mezőhegyesi úton, 2022. augusztus 14-én 20 óra 10 perckor egy személygépkocsi vezetője ki …