2024. április 26., péntek
FONTOS

A Békés megyei árváknak gyűjtöttek a békéscsabai futóversenyen

Jótékonysági célokat szolgált a Gál Ferenc Egyetem és a Békés Megyei Kormányhivatal közös programja, a Fuss és segíts! címet viselő verseny.

A bevételt idén az ÁGOTA Alapítvány által gondoskodásba vett árva gyermekeknek ajánlották fel.

Október 16-án immár második alkalommal rendezték meg a Fuss és segíts! jótékonysági futóversenyt Békéscsabán. A különböző korcsoportokban és távokon több mint ötszáz nevezés érkezett, a legkisebbek 200 méteres versenyétől a felnőttek 12 kilométeres távjáig. A mezőnyben feltűnt a magyar bajnok ultrafutó Zahorán János is, de többségében lelkes hobbifutók öltöttek szerelést. A Békésről érkező Hegyesi család felnőtt tagjai váltóban indultak, a kicsik pedig a rövidebb távokon neveztek.

– Azért veszünk részt a versenyen, mert a gyerekek szeretnek mozogni, a másik szempont pedig a jótékonyság volt, így ők is megtanulhatják, hogy adni mindig jó – mondta az édesanya, Hegyesiné Kovács Judit.
A megnyitó eseményen Takács Árpád főispán azt mondta, az egészséges életmód népszerűsítése mellett a segítő szándék motiválta őket. A bevételt tavaly a békéscsabai kórháznak, idén az ÁGOTA Alapítványnak ajánlották fel. Az eseményen a főispán bejelentette, hogy még idén megalakul a kormányhivatal sportszervezete, mely Füzesséry Zoltán egykori főispán, sportvezető nevét fogja viselni.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora kiemelte, a Szeged-Csanádi Egyházmegye egyetemeként számukra különösen fontos, hogy elesett embertársaik javát szolgálják.

– Az a küldetésünk, hogy segítsünk, különösen a nehéz helyzetben lévőket, az árvákat, az időseket, erre igyekszünk tanítással és példamutatással a diákjainkat is felkészíteni – hangsúlyozta Dux László.

Kothencz János, az ÁGOTA főigazgatója kijelentette, van még tere a szolidaritásnak, ezt ez a rendezvény is megmutatta.

– Alapvetően ez a közösségi együttlét azt mutatja, hogy az értékalapon gondolkodó emberek, családok jönnek el ide, és tesznek erőfeszítéseket az árva gyermekekért, ez pedig óriási dolog – fogalmazott Kothencz János.
Az összegyűlt egymillió-háromszázezer forintból Békés megyei, nehéz sorsú gyermekek karácsonyát teszik szebbé, illetve jövőre el tudnak majd menni nyaralni az ÁGOTA táborba.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …