2024. február 25., vasárnap
FONTOS

Lezárt ügy: nem adott elsőbbséget a csabai autós

Későn vette észre a táblát, ezért nem adott elsőbbséget egy kereszteződésben egy autós egy másiknak Békéscsabán. A balesetnek súlyos sérültje is lett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Czuczor utca és a Károlyi Mihály utca kereszteződésében 2022. szeptember 5-én 19 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A baleset azért történt, mert az egyik jármű vezetője nem adott elsőbbséget a másiknak.

A férfi elmondása szerint korábban járt már abban a kereszteződésben, és akkor más volt a forgalmi rend. Feltűnt neki a változás, de azt hitte, neki van elsőbbsége. A táblát, ami őt kötelezte elsőbbségadásra, későn vette észre, így nem engedte el a neki jobbról érkező másik autót.

A balesetben a férfi könnyebben megsérült.

A másik autó vezetője és jobb első utasa szintén könnyű, a hátsó ülésen utazó nő viszont súlyos sérülést szenvedett. Az 54 éves békéscsabai férfi elismerte, hogy a baleset az ő figyelmetlensége miatt következett be.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közúti baleset gondatlan okozása bűncselekmény miatt indított nyomozás során a történtek körülményeit kivizsgálta, és az eljárás iratait 2023. január 11-én megküldte az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy mindig figyeljenek, ne rutinból közlekedjenek!

Ha kereszteződéshez közelednek, lassítsanak és a közúti jelzéseknek megfelelően menjenek tovább!

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …