2024. április 26., péntek
FONTOS

Budapestről érkező túrázó lopott pénztárcát Szeghalmon

Budapestről Békés vármegyébe érkezett túrázó lopta el egy nő pénztárcáját Szeghalmon

Nem jutott messzire vele, a tárca keresésére induló tulajdonos feltartóztatta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A Kéktúra útvonalának alföldi szakaszán indult gyalogtúrára egy pár 2023. március 8-án. A férfi és a nő Budapestről vonattal érkeztek, majd a szeghalmi vasútállomásról a Vésztői út felé vették az irányt.

Egy csárdánál, ami pecsételőhely, a férfi lemaradt, a nő pedig bement, mert kávét szeretett volna inni. A köszönésére nem kapott választ, ezért azt gondolta, nincs ott senki és a konyhában magához vett egy pénztárcát, majd visszament a párjához és gyalogoltak tovább. A piros tárca a csárda egyik alkalmazottjáé volt, aki kis idő múlva keresni is kezdte azt. A helyiségben volt kamera, annak felvételén látszott, hogy valaki ellopta, így autóval az illető keresésére indultak. Meg is találták a túrázó párt, feltartóztatták őket és hívták a rendőrséget.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a budapesti nőt lopás vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás iratait 2023. április 4-én továbbították az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …