2024. április 26., péntek
FONTOS

Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek a rendőrök Békésben

Az előző héten, vagyis május 8 és 14-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség.

Ez alkalommal a teherforgalom és az autóbuszok voltak a fókuszban. Összesen 4 456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt vizsgáltak meg a rendőrök hazánkban. Békés vármegyében az ellenőrzött járművek esetében 71 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kiemelte, olyan szintű szabálytalanság nem történt, ami miatt azonnali közlekedési korlátozást kellett volna elrendelni. A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt egy alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 14 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt egy alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során egy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja.

A gyorshajtás vezető baleseti ok Magyarországon. A forgalombiztonság szempontjából a passzív biztonsági eszközök használata mellett fontos a sebesség betartása is.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik a teherautósokat, buszvezetőket és mindenkit, aki közlekedik, hogy tartsák be a szabályokat, hiszen ez közös érdekünk.

 

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …