2024. május 3., péntek
FONTOS

Sikeres a Galamb utcai, szenior tánccsoport

 

A Galamb utcai Idősek Klubjának öt tagja hat évvel ezelőtt alakította meg azt a szenior tánccsoportot, amelyet ma már 31-en alkotnak, és sikerrel szerepelnek országos versenyeken is.

A szenior táncosok a gyulai kistérségi szociális intézmény nappali klubjaiból érkeznek a heti rendszerességű próbákra.

Murnyák Zsuzsanna két éve tagja a tánccsoportnak. Ő korábban sosem táncolt, viszont a sport, azon belül az úszás, a futás, a kosárlabda mindig is része is volt életének. A szenior táncos arról beszélt, milyen jól kiegészíti egymást számára a sport és a tánc.

Az idősek aktivitásának megőrzésében kulcsszerep jut a testmozgásnak. Baloghné Bogár Tünde klubvezető elmondta, a fizikai aktivitás megőrzése mellett a közösségben végzett testmozgás öröme, a tánc és a zene hangulatjavító hatása együttesen hozzájárul ahhoz, hogy a 2017-ben alakult szenior tánccsoport népszerűsége töretlen.

A kistérségi intézmény táncosai júliusban a Gyulán rendezett Országos Szenior Táncfesztiválon mutatkoznak be. A fellépéseik egyben a felnőttkori tánctanulás örömét és az önfeledt szórakozást is népszerűsítik.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …