2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Többen is ököllel próbálták megoldani nézeteltérésüket

Békéscsabán, Orosházán, és Körösladányban is garázdaság miatt intézkedtek a rendőrök.

Békéscsabán, az Andrássy úton 2023. augusztus 19-én 18 óra 30 perc körül egy férfi baseball ütővel ütni kezdte a mellette parkoló autót, amellyel nem sokkal korábban egyik ismerőse parkolt le. A férfi haragban állt az autót vezető férfival, ezért rongálta meg a kocsiját. Az autó tulajdonosa, ekkor kiszállt és dulakodni kezdtek, majd egyikük visszaült a kocsiba és elhajtott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárást.

Néhány órával később 22 óra 40 perc körül szintén garázdaság miatt intézkedtek a rendőrök Békéscsabán, a Lenkey utcában. Egy nő keveredett szóváltásba két ismerőseivel, akik a vita közben többször megütötték őt. A verekedő férfi és nő ezután elmentek a helyszínről, a bántalmazott nő pedig segítséget hívott. A mentők könnyű sérüléssel kórházba szállították, támadói ellen pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást indított.

Orosházán, a Töhötöm utcában 2023. augusztus 19-én 22 óra 45 perc körül családtagjaik korábbi nézeteltérése miatt összeszólalkozott egymással egy férfi és egy nő. A vita tettlegességig fajult, a nő és a menye botokkal betörte a férfi házának ablakát, majd a férfi lapáttal, fia pedig kézzel bántalmazták a két nőt. Ketten, az idősebb nő és a védelmükre kelő egyik férfi könnyebben megsérültek. A konfliktus résztvevőit a rendőrök előállították és kihallgatták. Az Orosházi Rendőrkapitányság a történtek kapcsán garázdaság bűntett miatt folytat nyomozást.

Másnap, 2023. augusztus 20-án 3 óra 30 perc körül Körösladányban, a Batthyány utcában egy férfi szóváltás után megütötte az egyik ismerősét. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A Szeghalmi Rendőrkapitányság garázdaság vétség miatt indított büntetőeljárást.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …