2024. május 3., péntek
FONTOS

Gyulai turizmus: eredményes volt az első félév

Az év első hat hónapjának hivatalos adatait ismertette a kedd délelőtt, az Almásy-kastély kávézójában megtartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő gyulai polgármester.

Ezek szerint 2023 első felében, a városban a tavalyi adatokhoz viszonyítva 10 százalékkal több vendég érkezett Gyulára, ez azt jelenti, hogy 94 ezren utaztak ide. A Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma 5 százalékkal emelkedett, ez az említett időszakra vonatkoztatva 241 ezer éjszakát tesz ki.

A polgármester ezen adatok kapcsán arról is beszélt, hogy a várfürdőben az első hét hónap adatai szerint a várakozásoknak megfelelően alakultak a számok, de az időjárás miatt egyfajta hullámzás megfigyelhető. A május és a június gyengébb volt a csapadék miatt, de az első hónapok erősebbre sikerültek. Pozitívumként értékelhető a város legnagyobb szállodájának korszerűsítése, melyet hamarosan más helyeken további felújítások következhetnek.

Az eseményen Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft ügyvezetője arról beszélt, hogy Gyula más, hasonló adottságokkal bíró településéhez képest kifejezetten jól teljesített. Egy nyolc települést felvonultató összeállítás szerint Gyula volt a legeredményesebb.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a hivatalos adatok a teljes nyárról várhatóan október elején lesznek elérhetők.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …