2024. április 27., szombat
FONTOS

Több baleset történt Békés vármegyében

 

A 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán 2023. szeptember 15-én reggel negyed 8 körül letért az útról és fának ütközött egy személygépkocsi.

Az autó vezetője, aki a gyanú szerint ittas volt, könnyebben megsérült. Három órával később Békéscsabán a Kazinczy utcában 10 óra 10 perc körül egy kanyarodó személyautó vezetője nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfinak. A motoros azért, hogy elkerülje az ütközést fékezett és elesett. A baleset során a férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. És végül szintén ugyanezen a napon 12 óra 15 perc körül Vésztőn, a Kossuth utcában egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi egy útkereszteződéshez érve későn vette észre, hogy az előtte haladó autós le akar fordulni és ezért lassít. A motoros már nem tudott megállni, és nekiütközött a kocsi oldalának, majd elesett. Megsérült, sérülései nem súlyosak.

Békés vármegyében az elmúlt napokban két férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetése miatt.

Egyikük 2023. szeptember 15-én, délután Szarvason, a Tükör utcában autózott, amikor a rendőrök leállították. Kiderült, hogy nemrégiben a bíróság 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A másik férfit másnap állították elő a rendőrök Sarkadon, ő idén október 13-áig nem vezethetett volna, mert korábbi szabálytalansága miatt a rendőrség eltiltotta ettől.

Kétsoprony külterületén, a Kereszt soron 2023. szeptember 16-án 23 óra 30 perc körül letért a dűlőútról és villanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó. A jármű vezetője nem sérült meg, a baleset után gyalog hazament. A férfi a gyanú szerint alkoholt és kábítószert is fogyasztott, mielőtt volán mögé ült, ezért elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárás indult ellene.

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak a elő a rendőrök egy férfit 2023. szeptember 16-án 4 óra 15 perc körül Körösladányban. Személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrök leállították. Miután három légalkoholmérés eredménye lett pozitív nála, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …