2024. május 3., péntek
FONTOS

Mérföldkőhöz ért az Airbus és a Satys Gyulán

Rövid megbeszéléssel kezdődött a szerda délutáni program a gyulai Airbus üzemben, innen tolták át azokat az alkatrészeket, melyeket immár a szomszédos Satys üzemében kezeltek.

Az esemény jelentőségét az adta, hogy november 29-én készülhettek el az első olyan repülő alkatrészek, melyeket száz százalékban Magyarországon gyártottak, eddig ugyanis Marseilleben végezték az alkatrészek kezelését.

Olivier Malherbe, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a mai nappal egy olyan együttműködés kezdődik, mely mögött számos szereplő áll, és amelyet a jövőben szeretnének még tovább fejleszteni. Elmondta, eddig több, mint 10 ezer alkatrészt gyártottak Gyulán, a jelenleg 150 légiipari dolgozót foglalkoztató üzemben, a folytatásban viszont további bővülést terveznek.

Egy hosszú folyamat elején járunk – mondta Kiss Attila, a Satys PSP Hungary vezérigazgatója, aki szintén az együttműködés fontosságáról beszélt.

Görgényi Ernő polgármester felidézte, öt éve egy honvédségi, Antonov helikopterrel érkezett Gyulára az Airbus küldöttsége, akik akkor még az új üzem helyét keresték, Gyula pedig más városokkal versenyzett a lehetőségért. Ami akkor álomnak tűnt, az mára megvalósult.

Az esemény résztvevői a program végén megnézhették azokat a repülő alkatrészeket, melyek elsőként készültek el a Satys gyulai üzemében.
 

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …