2024. február 22., csütörtök
FONTOS

Hiányzott egy kereke a kamionnak

 

Üvegtörmeléket szállító teherautó imbolygott 2023. december 1-jén este Békés vármegyében, a Nagyszénás és Orosháza közötti úton.

Kiderült, hogy a sofőr azért nem tudta egyenesben tartani a járművet, mert a pótkocsi műszaki hibás volt. Az egyik tengelyen befogott és füstölt a fék, ezért a férfi leszerelt egy kereket és úgy akarta célba juttatni a 17 tonnányi rakományát. Egy autós, amikor meglátta, hogy hiányzó kerékkel, bizonytalanul közlekedik, tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök leállították a sofőrt és elmondták neki, hogy így nem folytathatja az útját, mert a pótkocsi a biztonságos közlekedésre alkalmatlan. Elvették a vontatmány forgalmi engedélyét és szabálysértési eljárást indítottak.

A rendőrség ezúton is kéri a járművezetőket, hogy műszaki hibás járművel ne közlekedjenek, mert egy jelentéktelennek tűnő, kisebb hiba is balesethez vezethet. Ha útközben, váratlanul lép fel műszaki probléma, ne legyenek felelőtlenek! Mindenképpen álljanak meg, használják az elakadásjelző háromszöget és hívjanak segítséget, szakembert!

Nézze meg ezt is:

Ismét ROADPOL akciót tart a rendőrség

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség …