2024. május 3., péntek
FONTOS

Meggyújtották az első gyertyát, megkezdődött az advent

Kulturális és szórakoztató programok tették teljessé a vasárnapot Gyula belvárosában.

Több más mellett az ünnep fényeiről és a várni tudás nehézségéről beszélt vasárnap este, a Harruckern téren rendezett, városi adventi ünnepségen Görgényi Ernő. Gyula polgármestere úgy fogalmazott, adventi várakozás a remény felindítását jelenti.

Merényi Zoltán baptista lelkipásztor arról beszélt, hogy a világban sok nehézség van, a sötétség körülvesz bennünket, és néha a lelkünkre is ráül, de Krisztus világossága fényt gyújthat benne. Pápai Attila evangélikus lelkipásztor azt mondta, olyan ez az időszak karácsony előtt, mint a hajnal, vagyis már lehet tudni, hogy hamarosan vége az éjszakának, Isten úton van hozzánk.
Az advent szinte minden embernek mást jelent – mondta Baráth János. A református lelkipásztor arról beszélt, hogy ez az időszak egyre nagyobb terhet jelent az embereknek, hiszen a mit vegyek időszakává vált, pedig a legnagyobb dolog az, ha önmagunkat tudjuk adni.

Márk Tivadar román ortodox lelkipásztor emlékeztetett, a keleti egyházban már november közepén megkezdődött a karácsonyt megelőző, hat hetes böjti időszak. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy próbáljunk megnyílni, és nagyobb odafigyeléssel felkészülni, és segítsük a körülöttünk élőket.

Nem elég a koszorún meggyújtani a lángot, a szívünkben is meg kell gyújtanunk azt  – hangsúlyozta Kovács Péter római katolikus esperes plébános, békési püspöki helynök, aki megáldotta a város adventi koszorúját. Az adventi koszorú első gyertyáját Görgényi Ernő polgármester gyújtotta meg.
 

 

Nézze meg ezt is:

Eredményes évet zártak a vadászok a vármegyében

  Éves közös küldöttgyűlését tartotta a napokban a vármegyei vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara …