2024. május 3., péntek
FONTOS

Adventi gyertyagyújtás a GFE gyulai karán

Krisztován Dávid Benett előadásával vette kezdetét hétfő délelőtt a Gál Ferenc Egyetem adventi programja a gyulai karon.

Az öröm gyertyájának üzenete számtalan formában megjelenik az ember életében, mondta Kovács Péter plébános. Az öröm végighúzódik az evangéliumokon, az apostoli leveleken és az egyház életén is, egészen napjainkig. A plébános kiemelte, Jézus születésnapjára úgy is lehet készülni, hogy szenteste felolvassuk Jézus születésének történetét, eljuttatva ezzel is az örömhírt a családokhoz.

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása közelebb visz mindenkit ahhoz az örömforráshoz, amelyet Jézus születésének évfordulója jelent, fogalmazott Vincze Gábor dékán. Azt, hogy milyen súlya van ennek az évfordulónak az is mutatja, hogy Jézus születésével kezdődik az időszámítás.

Az összegyetemi gyertyagyújtás lehetőséget teremtett az ünnep közös megélésére, a karácsonyi hangulat megteremtésére a Gál Ferenc Egyetemen.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …