2024. június 14., péntek
FONTOS

Rongálás, elfogások és ittas járművezetés gyanúja Békésben

Festékkel fújták össze egy társasház falát Békésen. A közös képviselő 2024. február 11-én reggel jelentette be a rendőrségen, hogy előző éjjel különböző motívumok és rövidítések kerültek a házukra. A piros és kék betűk, ábrák eltüntetése több tízezer forintba kerül majd. A rendőrök tetten érték az épületet megrongáló tizenéveseket. Kiderült, hogy társasház falán kívül a város több pontján is hasonló károkat okoztak.  A Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, a rendőrök a festékes flakonokat lefoglalták a fiataloktól.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 9-én őrizetbe vett egy eleki férfit, mert megszegte a távoltartás szabályait. A bíróság döntése értelmében ugyanis semmilyen módon nem vehette volna fel a kapcsolatot a volt feleségével, de ő elment a nő munkahelyére.

Szabadnapos rendőr fogott el egy körözött férfit 2024. február 9-én, Békéscsabán. Egy bevásárlóközpontban látta meg a 20 éves fiatalembert, aki ellen a Békéscsabai Járásbíróság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki, és a rendőrség is több eljárást folytat ellene. Feltartóztatta, értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a férfit előállították és őrizetbe vették.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 9-én elfogtak és előállítottak egy budapesti férfit, akinek a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja garázdaság miatt elrendelte az elfogását. A 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

Békés vármegyében a rendőrök 2024. február 10-én két, másnap egy férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt. Ketten személygépkocsit vezettek, egyikük Körösladányban, a másik férfi Orosházán. Az utóbbi autós kocsijával nekiütközött egy kerítésnek. A harmadik előállított Méhkeréken segédmotor-kerékpárral közlekedett, mikor a rendőrök leállították és megszondáztatták. Mindhármuk ellen büntetőfeljelentést tettek, az autósoktól elvették a jogosítványukat. A motoros férfi azt állította, hogy van vezetői engedélye, de éppen nincs nála, a nyilvántartás szerint azonban nincs segédmotorra érvényes jogosítványa.

Nézze meg ezt is:

Emberölés Mezőberényben

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. június 7-én fél 12 előtt néhány perccel érkezett …