2024. április 29., hétfő
FONTOS

A gyulai rendőrök fogták el a számítógép-alkatrészekkel csaló férfit

Számítógép-alkatrészeket kínált eladásra egy férfi az interneten.

Nem voltak ilyen dolgai, ennek ellenére több emberrel is megegyezett, és előre kérte a vételárat. Öt vevőtől több százezer forintot csalt ki. Másokat azonban már nem károsít meg, mert a Mátrix Projektben dolgozó gyulai rendőrök elfogták.

„Áron alul sürgősen eladó!” – ilyen és ehhez hasonló, figyelemfelkeltő bejegyzésekkel hirdetett számítógép-alkatrészeket egy 31 éves férfi az egyik internetes oldalon.

Azért, hogy az ajánlata még kecsegtetőbb legyen, azt is vállalta, hogy kifizeti a vevők helyett a postaköltséget.

A piaci árhoz képest rendkívül olcsónak számító processzorokért, videókártyákért több vevő is jelentkezett, ráadásul a hirdető kérésére vállalták, hogy előre elutalják a vételárat. Négyen 30 ezer és 40 ezer forint közötti összegeket fizettek, egy vevő pedig közel 80 ezer forintot utalt el. A számítógép-alkatrészeket azonban hiába várták, mert az eladó soha nem is rendelkezett velük.

Egy férfi, akit közel két hétig hitegetett, hogy hamarosan kézhez kapja a megrendelt videókártyát, végül feljelentést tett a rendőrségen.

A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai 2024. február 21-én állították elő a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfit. Beismerő vallomást tett, csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A rendőrök vizsgálják, hogy hány embert verhetett még át, vannak-e további károsultak.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …