2024. május 3., péntek
FONTOS

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a kedd délelőtt, a Szivárvány Nappali Központban tartott sajtótájékoztatón. Három év, a koronavírus járvány okozta kihagyás után tavaly indították újra a programot.

A rendezvényen mindig is fontos szerepet játszott a sport, és idén is ez lesz az egyik központi elem – derült ki Kovács Zoltán, a szervező egyesület alelnökének szavaiból. A Hatodik érzék Egyesület elnöke, Papp Zsuzsanna elmondta, tavaly nem kevesebb, mint hétszázan vettek részt az egész napos programokon, és a beérkező regisztrációs lapok alapján idén sem lesznek kevesebben.

Poptyilikán Anikó, a Pánczél Imre intézmény főigazgatója kiemelte, tanulóik nagyon várják az idei programokat, azokon pedig nemcsak részt vesznek, hanem segítenek is az előkészítésben, lebonyolításban.

A sajtótájékoztatón Fenesi Balázs, a régiós mozgáskorlátozott egyesület vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy évek óta berendezik a kerekesszékes akadálypályát. Ez idén sem lesz másképp, viszont több új elemet alkalmaznak majd.

Az eseményen elhangzott, a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozója valamennyi programja ingyenes, a rendezvény pedig mindenki számára nyitott.
 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …