2024. április 26., péntek
FONTOS

Győztes mentalitásról adtak számot

Bitó Martin lába lövésre lendül a Nyíregyháza elleni bajnokin, a következô pillanatban pedig már a hálóban pattogott a labda

Van visszaút a nehéz helyzetekből – ezt mutatta meg a kiemelt NB II-es bajnokságban a Szeged-Grosics Akadémia „A” csapata. A gárda három vereség után, erős ellenfelekkel szemben aratott győzelmekkel állt talpra, és bizakodva várja a folytatást.

Nem a Szeged-Grosics Akadémia „A” csapata számított a mérkőzés esélyesének, amikor a lapzártánk előtti utolsó fordulóban az addig százszázalékos, öt mérkőzésből ötöt nyerő Nyíregyháza látogatott Gyulára. A csapat az első három bajnokiját elveszítette, igaz, mindegyik találkozón adott volt a lehetőség egy jobb eredményre. Utána a gárda felfelé ívelő pályára állt, előbb a Kaposvár otthonában nyertek úgy, hogy nem kaptak meg két jogosnak tűnő büntetőt, a hazai együttesnek viszont befújtak egyet, majd a Kecskemét ellen nyertek úgy, hogy a védelem első alkalommal maradt hibátlan.

– Ebben a bajnokságban nincs olyan nagy különbség a csapatok között, szerintem nagyon sokat számít a mentális felkészülés. Döntő lehet, hogy egy-egy gárda tagjai hogyan állnak a soron következő mérkőzéshez – vélekedett Orosz Márk, a csapat középpályása.

Ez be is igazolódott a Nyíregyháza ellen, amikor egy taktikusabb első félidő után a sok helyzetet hozó második játékrészben bármelyik gárda szerezhetett volna gólt, ez azonban a felnőtt csapat környékén is megforduló Bitó Martin révén a Szeged-Grosicsnak sikerült, így Kovács Rudolf vezetőedző tanítványai a forduló meglepetését okozva 1–0-ra nyertek az esélyesebb csapat ellen.

– Eddig a Pécs ellen volt a legnehezebb, de nem éreztem, hogy sokkal jobb lett volna nálunk bármelyik ellenfél. Fel kellett pörgetni a játékot, mert azért voltak gyengébb időszakaink, de bebizonyítottuk, hogy a nehéz körülmények ellenére is képesek vagyunk eredményesen játszani – mondta Bitó Martin.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …