2024. április 26., péntek
FONTOS

Két megyét érintő betöréssorozat tetteseit fogták el

Két megyében követett el betöréses lopásokat, többnyire önkormányzati intézményeket fosztogatott az a banda, amelynek a tagjait összehangolt akció keretében fogták el a rendőrök – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes hozzátette: a három tiszaburai férfit a rendőrség őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében összesen 13 alkalommal követtek el betöréses lopást, többnyire polgármesteri hivatalokban, valamint óvodákban és iskolákban.

Az elmúlt hónapokban kifosztott intézményekből jellemzően nagy értékű műszaki cikkeket – elsősorban számítástechnikai berendezéseket -, valamint munkagépeket, szórakoztató elektronikai cikkeket és készpénzt tulajdonítottak el, az összességében több millió forintra rúgó lopási értéken kívül jelentős rongálási kárt is okozva.

A szóvivő közlése szerint volt oly éjszaka, amikor a gyanúsítottak egyetlen kistelepülésen – a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón – négy különböző helyre is betörtek: a helyi polgármesteri hivatalba, az óvodába, egy kondicionálóterembe és egy élelmiszerraktárba. A legnagyobb zsákmányuk értéke meghaladta az 1,2 millió forintot.

Az ügyben korábban ismeretlen tettesek ellen a Karcagi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. A gyanúsítottakat végül Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye több rendőrkapitányságának az összehangolt akciója során fogták el a napokban.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …