2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyorsan elfogták a tolvajt

Megloptak egy nénit csütörtökön délelőtt Gyulán. A tolvajt percek alatt elfogták, és az elemelt pénztárca is megkerült – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az idős hölgy délelőtt háromnegyed 11 körül a Temesvári úton a kerékpárúton biciklizett, amikor elment mellette egy kerékpáros férfi és biciklije első kosarából kivette a táskáját. Ekkor a 75 éves néni kiabálni kezdett, hogy „tolvaj, fogják meg!”. Erre felfigyelt egy 28 éves fiatalember, aki gondolkodás nélkül a táskával sebesen távozó alak után hajtott. Közben a néni hívta a rendőrséget, és két járőr is percek alatt a helyszínre érkezett, majd a tolvaj nyomába eredtek.

A férfi mozgását a 28 éves fiatalember segítségével tudták követni, aki ugyancsak bejelentkezett a rendőrségen, és az ügyeletes tiszt közvetítésével tájékoztatta a járőröket arról, hogy merre megy az illető, akit végül a Körös utcáról állítottak elő. Az őt követő fiatalember az egyenruhásoknak elmondta, hogy ugyan nem látta, mi történt, de amikor a néni segítségért kiabált, gondolta, hogy baj van, ezért indult a menekülő után. A néni pénztárcája az elfogott férfinél volt, a táskáját pedig egy közeli szemetesben találták meg. A Gyulai Rendőrkapitányság ezúton is köszönetet mond a segítőkész fiatalembernek, az elfogott 22 éves fiatal férfi ellen pedig eljárást indítottak.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …