2024. április 26., péntek
FONTOS

Két áruházból loptak műszaki cikkeket

 

A Gyulai Rendőrkapitányság szerdán lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett három román fiatalembert – tájékoztatta a Gyula Tv-t Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A társaságra az egyik gyulai nagyáruházban figyeltek fel, de kiderült, hogy előtte az egyik békéscsabai üzletből is elhoztak műszaki cikkeket. Ráadásul az elfogásukat követően elvégzett gyorsteszt eredménye alapján valószínűleg kábítószert is fogyasztottak.

A Gyulai Rendőrkapitányságra január 4-én, szerdán este negyed 7-kor érkezett jelzés a nagyáruház biztonsági szolgálatától. Lopás miatt hívták a rendőröket, ugyanis három fiatalembernél jelzett az áruvédelmi kapu. A rendszer riasztását követően az üzlet biztonsági őrei fel akarták tartóztatni a társaságot, de egyikük futva elmenekült. A két vagyonőr, és a Gyulai Rendőrkapitányság egyik éppen szabadnapos rendőre is utána eredtek. Végül az áruház parkolójában visszatartott két fiatalember mellett őt is előállították. Ő egyébként egy bokros részen eldobta azt a válltáskát, amibe a lopott műszaki cikkeket rejtették.

A gyulai áruházból egy fejhallgatót, egy videokamerát és egy elektromos borotvát hoztak ki fizetés nélkül. Kiderült, hogy órákkal korábban egy békéscsabai üzletben is jártak, ahonnan egy navigációs készüléket és egy videokamerát loptak el, majd autóval mentek Gyulára. A három férfit kábítószer gyorsteszttel is ellenőrizték, melynek eredménye mindhárom esetben pozitív lett, így visszaélés kábítószerrel vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indul ellenük, illetve az autót vezető férfit járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség elkövetésével is gyanúsítják. A két 23 és egy 20 éves fiatalembert a Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya őrizetbe vette.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …