2024. április 27., szombat
FONTOS

2 év alatt 227 millióval csökkent Gyula adóssága

 

Két év alatt nem kevesebb, mint 227 millió forinttal csökkent a gyulai önkormányzat működési hiánya – mondta el a Gyula Tv 3Téma című műsorában dr. Görgényi Ernő. A polgármester azt mondta, 2010-ben, a polgármester váltásnál 580 millió forint volt a hiány. Ezért a városvezetés talán legfontosabb feladata az, hogy minél kezelhetőbbé tegye az adósságállományt.

{vsig}galeria/3tadossag{/vsig}

A polgármester szerint a sikert leginkább a vendégbarátabbá és hatékonyabbá váló, újjászervezett múzeumi rendszernek, valamint a korábbi városgazdálkodással összevonva szintén nagyobb hatékonyságot mutató Közüzemi Kft.-nek lehet köszönni.

A gyulai képviselő-testület a közelmúltban több olyan döntést hozott, melyek szigorították a közterületekre vonatkozó szabályokat. Az egyik ilyen volt a kerékbilincs alkalmazásáról szóló, a másik pedig az utcai alkoholfogyasztást szankcionálja. Emellett a helyi építési szabályzattal kapcsolatban is születtek változások.

A polgármester a műsorban azt mondta, nem fogják támogatni semmilyen önkormányzati cég, vagy szervezet esetében a magántőke bevonását, ugyanakkor örömmel álltak a szatócsbolt visszaállítását felkaroló kezdeményezés mellé. Utóbbi esetében megjegyezte, olyan megoldásra kell törekedni, mely nem terheli tovább a városi kasszát.

Részletek a műsorban és a videóban.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …