2023. január 27., péntek
FONTOS

Zebra zsaruk Békés megyében

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság először 2005-ben szervezte meg a Zebra Zsaru programot. Ennek keretében minden év szeptemberében és májusában közlekedési ismeretekkel rendelkező általános iskolás diákok segítik társaikat és szüleiket több gyalogos-átkelőhelynél. A Zebra Zsaruk rendőrökkel teljesítenek szolgálatot. A tanórák kezdete előtti időszakban, negyed 8 és háromnegyed 8 között segítik az átkelést a forgalmasabb utak mellett lévő intézményeknél. A 2013/2014-es tanévben a megyében 11 iskola vesz részt a programban. Emellett a kapitányságok további 20 helyszínen biztosítanak az iskolakezdés idején fokozott rendőri jelenlétet. Több iskola környékén a rendőri szolgálatot polgárőrök is erősítik, 17 intézménynél pedig a helyi polgárőr szervezetek önállóan szervezték meg a diákok biztonságát erősítő munkájukat.

A tanévkezdés idején a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottságok és a városi kapitányságok bizottságai minden intézménybe eljuttatják azt a plakátot, melyen az iskola rendőrének nevét és elérhetőségét tüntetik fel. Ezen kívül egyéb hasznos kiadványokkal is segítik a tanulók szabályos közlekedésre nevelését, a bűncselekmények megelőzését, a gyermekek veszélyhelyzetekre való felkészítését.

Nézze meg ezt is:

Vevőként és eladóként is elővigyázatosnak kell lennünk, ha online bonyolítunk üzleteket

  Az elmúlt időszakban megnövekedett azon csalással kapcsolatos bejelentések száma, amelyek internetes kereskedelemhez, vagy bármilyen …