2024. április 27., szombat
FONTOS

Varsándiak törték fel a csabai, ruhagyűjtő konténereket

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya március 7-én hajnalban lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett három román állampolgárt. A gyanúsítottak elfogása előtt egy férfi tett bejelentést arról, hogy Békéscsabán, a Lencsési út melletti Fényes ABC-nél látta, amint két ismeretlen odalép a bolt melletti használtruha gyűjtő konténerhez.

Kinyitották az ajtaját, a benne lévő ruhaneműket táskákba pakolták, majd visszazárták a tárolót és kerékpárral távoztak Gyula irányába.

A kiérkező rendőrök rongálódást nem láttak a konténeren. Ellenőrizték a környéket, majd Békéscsaba és Gyula között, a Veszei kerteknél lévő kerékpárúton igazoltattak három biciklis férfit.

A román állampolgároknál ruhákkal megrakott zsákok és táskák voltak. A rendőrök mindhárom férfit előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra.

A 35, 33 és 28 éves férfiak kihallgatásuk során elmondták, hogy a romániai Varsándról kerékpárral érkeztek Békéscsabára. Az éjszaka folyamán három használtruha gyűjtő konténert nyitottak ki a József Attila lakótelepen. A bennük talált ruhákat Romániában akarták értékesíteni.

A nyomozók lefoglalták a lopott ruhákat és visszaadták azokat a konténerek tulajdonosának.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya mindhárom férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …