2024. április 26., péntek
FONTOS

Előzetesben az újkígyósi betörő

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított 2015. november 23-án 05 óra 30 perc körüli időben bemászott egy újkígyósi családi ház udvarára, a kaput belülről kinyitotta és az udvaron parkoló, nyitott állapotú személygépkocsit a benne lévő indítókulccsal elindította, majd a járművel a helyszínről elhajtott. A lopással okozott kár 800.000 Ft. A gyanúsított az eltulajdonított személygépkocsival elhagyta Újkígyós területét, és azzal Kevermesre ment, ahol az általa vezetett járművel balesetet szenvedett, így fogták el.

A gyanúsított 2015. november 22-éről 23-ára virradó éjszaka további 9 családi házba kísérelt meg betörni Újkígyóson: a kerítésen bemászva jutott be az udvarokra és a házak ajtajait vagy ablakait feszítette fel vagy kísérelte meg felfeszíteni. A családi házak többségébe nem jutott be, volt ahol a riasztó, volt ahol a sértettek zavarták meg. A gyanúsított eddig nyolc alkalommal volt büntetve, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, többszörös és különös visszaeső. Legutóbb 2015. augusztus 18-án feltételesen szabadult a vele szemben rablás bűntette miatt kiszabott fegyházbüntetésből, a fenti bűncselekményeket a feltételes szabadság ideje alatt követte el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor, figyelemmel a gyanúsított előéletére, valamint az általa elkövetett bűncselekmények sorozat jellegére.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását 30 napra elrendelte – tájékoztatott dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …