2024. április 26., péntek
FONTOS

Békés megye turizmusa is bemutatkozott a Szent György Napokon

Kovászna testvérmegyéi és Sepsiszentgyörgy testvértelepülései között Békés megye is bemutatkozott a Szent György Napokon, ahol a megyei Turinform vezetésével Békés megye teljes turisztikai programját megismerhették az érdeklődők – áll a megyeháza sajtóközleményében.

25. alkalommal nyitotta meg kapuit a sepsiszentgyörgyi Szent György Napok. A Testvérmegyék utcája kiváló kezdeményezésnek bizonyult, ahol nem csak magyarországi, de az erdélyi szórvány is évről évre lehetőséget kap, hogy bemutassa értékeit, turisztikai lehetőségeit, látványosságait.

Békés megye teljes turisztikai programját felvonultatta, amely iránt nagy érdeklődést mutatott a látogatóközönség.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy Békés megye a Kárpát-medence szíve. Lerövidültek a távolságok Székelyföld és Békés megye között. Továbbá jelezte, hogy Békés megyében szeptember 3-­án először szerveznek megyenapot, ami remélhetőleg hasonlóan színvonalas rendezvény lesz.

Békés megye értékeit, látnivalóit szóróanyagokon, színes kiadványokon „vitték el” kiállítóink a határon túlra, hogy minél többen értesüljenek mindazon épített, természeti és gasztronómiai értékeinkről, amelyek fontosak a megye számára. Békéscsabai és orosházi kolbásszal kínálták a látogatókat, ami nagy sikert aratott, szívesen falatozták az igazi Békés megyei ízeket az érdeklődők.

További képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …