2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Szíriai keresztényeknek ad szállást a kölni érsekség

A kölni érsekség szállások kialakítását tervezi a Németországba érkezett keresztény menekültek számára.

A kölni Szent Pantaleon templomot átalakítják menekültközponttá, és a szomszédos idősek otthonában apartmanokat is biztosítanak a Szíriából elüldözött keresztények számára. A kezdeményezéssel a menekülttáborokban tapasztalható keresztényellenes támadásokra kívántak reagálni. A tervezési kérelmet már benyújtották, és „a lehető leghamarabb” meg is szeretnék valósítani.

Benjamin Marx, a lakások kialakításért felelős aacheni önkormányzat és lakásszövetkezet munkatársa a kölni dóm rádiónak kiemelte, hogy a kezdeményezést alig érte kritika amiatt, hogy kizárólag keresztényeket szállásolnak majd el.

– Ilyenkor azért mindig felteszem a kérdést, hogy miért kell indokolnia az embernek, ha a keresztények tesznek valamit a keresztényekért. Irakban és Szíriában van külön keresztény és iszlám negyed. Ezek az emberek így saját hazájukban is viszonylag elkülönülten élnek. Tehát nem olyan vegyesen, mint ahogy azt az emberek nálunk képzelik – hangsúlyozta Marx.

forrás: kath.net

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …