2024. április 26., péntek
FONTOS

Rövid bejárás keretében ismertette a kivitelező az építkezés aktuális állapotát Javában zajlik az építkezés a Szegedi Ifjúsági Centrumban

Az építési területen jelenleg is folyamatosan ötven különböző munkagép és több száz munkás dolgozik. Az Ifjúsági Centrum leendő épületei jól láthatóan kezdik elnyerni végső formájukat. A szakemberek ez idáig legalább 10 000 m2 lemezborítást és 4000 m2 szendvicspanelt építettek be. A sportpályákhoz beszállított anyagok tömege már meghaladta a 30 000 tonnát. A leburkolt felületek pedig elérték a 30 000 m2-t.

A fedett csarnok külső burkolata, tető­szerkezete és az aljzata is elkészült, jelenleg a kiszolgáló területek szakipari munkái folynak. Az épületben nemcsak rendezvényekre, hanem a mindennapi sportolásra is lehetőséget teremt a hét húszfős és a két huszonöt fős öltöző.

A lelátók átalakításával, a kézilabda mérkőzésre alkalmas egybenyitott téren át akár három részre osztható játéktér is kialakítható lesz. A lelátó­kon a játék típusától függően akár 400 fő is helyet foglalhat.

A fedett rendezvénycsarnok mellett a többi épület is energiatudatosan, a 21. század igényei szerint tervezték meg. A parkolókban elektromos autó­ töltőállások, az épületeken nap­ele­mek, napkollektorok is megépítésre kerülnek.

A gyerekek és a felnőttek együttes időtöltéséhez gyerek és felnőtt játszó­tér, tenisz- és grundfocipálya is hozzájárul majd, amelynek építési helye és előkészületei is láthatóvá váltak. A nyitott színpad és a fedett napvitorlás lelátó szerkezeti elemei is a befejezés előtt állnak.

A beruházásnak köszönhető, hogy a projekt keretein belül a szegedi ivóvízbázis monitoring hálózata is megújult. Az évekig elhanyagolt három régi kút helyett három új, korszerű távmérővel felszerelt, átlagosan 400 méter mély kút került kialakításra. Így a szegedi vízbázist felügyelő mérnökök már naprakész informá­ciók­kal rendelkeznek a szegediek víz­ellátásához szükséges közszolgálati feladat ellátásához.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …