2022. október 1., szombat
FONTOS

39 határsértőt fogtak el a rendőrök egy kisteherautóban

A Békés megyei rendőrök Tótkomlóson leállítottak és átvizsgáltak egy román rendszámú kisteherautót, amelynek rakterében külföldiek rejtőzködtek.

Tótkomlóson, a Pozsonyi utcában, 2020. július 23-án 23 óra 40 perckor leállítottak és átvizsgáltak a rendőrök egy román honosságú kisteherautót.

A jármű rakterében huszonnyolc külföldi rejtőzködött, akik a gyanú szerint illegálisan lépték át az államhatárt. A vezetőfülkében hárman ültek, közülük ketten, a jármű vezetője, illetve egy utas kiugrottak a járműből és elmenekültek, a rendőrök keresik őket. A raktérben megbújók, illetve a vezetőfülkében maradt egy utas nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Közülük tízen szomáliai és tizenkilencen szír állampolgárnak mondták magukat.

A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Nézze meg ezt is:

Baleset Gyulán és Békésen

Békés megyében 2022. szeptember 29-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …