2023. május 30., kedd
FONTOS

Maszkos betörőket fogtak el a Békés megyei rendőrök

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható négytagú csoportot fogtak el a Békés megyei rendőrök Berettyóújfaluban.

Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet 2020. július 6-áról 7-ére virradó éjjel Orosházán, egy cég irodaházából.

A telephelyen működő biztonsági kamera rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket. Nem sokkal később az a férfi, aki az erkély ajtajának ablakát betörte és bement az irodába, a széffel a kezében távozott.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei alapos helyszíni szemlét tartottak és információkat gyűjtöttek a történtekről. Felmerült a gyanúja annak, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves mezőtúri, a másik pedig egy 17 éves túrkevei férfi.

Az orosházi nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. augusztus 6-án hajnalban fogták el őket Berettyóújfaluban. Velük volt a 17 éves fiú gyomaendrődi édesapja és egy 30 éves mezőtúri férfi is.

A gyanú szerint közvetlenül az elfogásuk előtt egy berettyóújfalui telephelyen kibontották az irodaépület falát, betörték az iroda ajtaját, majd kinyitották a páncélszekrényt és elvitték belőle a pénzt. A rendőrök a telephely közelében tartóztatták fel őket. Átkutatták az autójukat, amelyben a betöréshez használt szerszámokat és pénzt találtak.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a négy férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A csoport tagjai a gyanú szerint az orosházi és a berettyóújfalui mellett több hasonló betörést is elkövethettek az országban. A nyomozók vizsgálják, hogy hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Nézze meg ezt is:

Lopott kerékpárok tulajdonosait keresi a rendőrség

  Kerékpárok tulajdonosainak jelentkezését várja a Gyulai Rendőrkapitányság. A lopott bicikliket a rendőrség lefoglalta, de …