2024. április 26., péntek
FONTOS

Sikeres volt a nyári felkészülés

Halász László szakmai vezetô bízik a sikeres szezonkezdésben

Lapunk megjelenésekor már minden érintett korosztály számára megkezdődött a 2020/21-es labdarúgó bajnokság, de hogy a járvány miatt hogyan folytatódik, azt nehéz lenne megmondani. Egy biztos, a Grosics Akadémia szegedi és gyulai együttesei a nyáron elvégezték azt a munkát, mely megalapozhatja a sikeres szereplést.

Júliusban a szegedi és a gyulai telephelyen is megkezdődött a munka, ráadásul mindkét helyszínen nyári táborokat szerveztek, ezen időszakban napi két edzésen vettek részt a gyerekek. Az idősebb, vagyis a 16 év feletti korosztályok immár szegedi központtal versenyeznek, de a nyáron mindhárom gárda (U16, U17, U19) három hetes, gyulai edzőtáborban pallérozódott. Mindez persze lehet, hogy kevés lesz, mert a járvány megint átírhatja a terveket. – Bizakodásra ad okot, hogy tapasztalataim szerint Magyarországon az emberek sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy betartsák a járvány elleni védekezés szempontjából kulcsfontosságú előírásokat. Sok munkánk van az elmúlt hetekben, így mindenki bízik benne, hogy minden rendben lesz, és gond nélkül le lehet majd bonyolítani az évet – hangsúlyozta Halász László szakmai vezető.

A jövőben Gyula elsősorban Szeged toborzó bázisaként működik majd, a tehetségek kiválasztása a városban és a békési térségben már óvodás korban megkezdődik.

Szegeden nagyon komoly célokat tűztek ki. Az U14 és az U15 számára a megerősödött dél-keleti csoportban is a bajnoki cím, illetve az NB I-es tagság kiharcolása lesz a cél. Az U16–19-es korosztályok feladata pedig az, hogy továbbra is fenntartsák a magas szintű versenyeztetés lehetőségét, vagyis legalább őrizzék meg az NB II-es tagságot.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …