2024. április 26., péntek
FONTOS

Rendőrségi ellenőrzések várhatók a temetőknél

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Békés megyében a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal és a temetők környékén rendőri jelenléttel igyekszik tenni a bűncselekmények, balesetek megelőzéséért.

Lipták András, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta, az ellenőrzések célja a lopások megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása. Forgalomkorlátozás Békés megyében egyik temetőnél sem várható.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberi tanácsokkal is szolgálnak a zavartalan, bűn- és balesetmentes megemlékezés érdekében. Az elhunyt szeretteik sírjait látogatók csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz szükségük van. Még rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírok gondozása közben letett táskáikat, még arra az időre sem, míg például elmennek vízért. Az autókkal érkezők a leparkolt járművekben ne hagyjanak személyes dolgokat. A kerékpárosok pedig lakatolják le biciklijüket, és a kormányon, illetve a kosarakban ne hagyjanak semmit.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …