2024. május 30., csütörtök
FONTOS

Rendőrök szedték össze az M44-esen szétfutott kutyákat

Egy kétgyermekes családnak segítettek a Békés megyei rendőrök az M44-es gyorsforgalmi úton.

Lerobbant az autójuk és elszaladtak a több százezer forintot érő kiskutyáik. A család épségben hazaért, a kutyakölykök is meglettek és közlekedési baleset sem történt.

Lerobban egy család autója 2021. március 6-án délelőtt Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi úton.

Félrehúzódva a külső sávban álltak, amikor az arra járőröző rendőrök megálltak mögöttük és megkérdezték tőlük, hogy segíthetnek-e valamiben. A kocsit vezető férfi elmondta, hogy feleségével és két gyermekükkel Budapestre tartottak, négy American Bully kiskutyájukat vinnék új gazdáikhoz, de a kocsijuk lerobbant.

Miután megálltak, a férfi kinyitotta a kombi autó csomagterét azért, hogy az autó szellőzzön, amíg ő autómentőt hív. Néhány perc után azonban észrevette, hogy a kölyökkutyák hordozható kennelének az ajtaja kinyílt és a kiskutyák kiugrottak az autóból, elkóboroltak. A chip mellett bennük lévő GPS jeladó segítségével látta, hogy az ellenkező pályatest mellett lehetnek.

A rendőrök a család és az arra közlekedők biztonsága érdekében korlátozták a forgalmat, majd a legközelebbi lehajtónál visszafordultak, és a kutyák keresésére indultak. Meg is találták mind a négy ebet a gyorsforgalmi út Békéscsaba felé vezető oldala mellett az árokban. A megriadt kis állatokat betették a szolgálati kocsiba és visszavitték őket a másik oldalra. Közben a családért és az autóért is megérkezett a segítség.

A férfi nagyon hálás volt a rendőröknek azért, mert megálltak és nem hagyták őket magukra. Figyeltek rájuk, a gyermekeikre és megkeresték az értékes kutyáikat.

Nézze meg ezt is:

Forgalomból kivont autóval, ittasan ütközött egy férfi Nagykamaráson

Kistraktor után kapcsolt vetőgépnek ütközött egy személygépkocsi 2024. május 21-én délután Nagykamaráson, az Árpád utcában. …