2022. szeptember 27., kedd
FONTOS

Balesetet okozott, és elhajtott a helyszínről

Forgalomból kivont tehergépkocsival balesetezett egy férfi Békés külterületén.

A tulajdonos tudta nélkül használta a járművet és nem segített a bajba került másik autóban ülőknek. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Egy forgalomból kivont tehergépkocsival okozott balesetet egy férfi 2020. július 1-jén 20 óra körül Békés külterületén.

A férfi áttért a járművel a menetiránya szerinti bal oldalra, és ott összeütközött egy őt éppen előző személyautóval. Az ütközést követően az autó lesodródott az útról és egy vízzel teli árokban állt meg. Ketten ültek benne, és az utas könnyebben meg is sérült. A 27 éves teherautóval közlekedő férfi egy szalagkorlátnak ütközött, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki, elhajtott a helyszínről. Egy földesútra kanyarodott rá, de nem jutott sokáig, mert a felázott talajon pár száz méter megtétele után elakadt a járművel. A budapesti férfi a tulajdonos tudta nélkül használta a tehergépkocsit, és az is kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a segítségnyújtás elmulasztása és a jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Az időjárás változásával a rendőrség a biztonságos közlekedésre figyelmeztet

  Ősszel, amikor megváltozik az időjárás, közlekedési, baleset-megelőzési tanácsokat adnak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. …