2023. március 23., csütörtök
FONTOS

Olajunk és borunk a sebekhez

 

Szent Dömötör napján, október 26-án tartottak szakmai napot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai a szegedi Katolikus Házban.

A megérkezés és a rövid ismerkedés után a betegeket látogató civil munkatársak és kórházlelkészek a Lukács evangéliumában olvasható irgalmas szamaritánus története kapcsán beszélgettek egymással.

Mit tett a szamaritánus a beteggel? Ezt megvizsgálva gondolkodtak el és osztották meg asztaltársaságukkal a következőket:
Mi az „olajam, borom”, amivel sebeket gyógyítok, fertőtlenítek?
Mivel tudom hordozni a beteget?
Milyen „fogadóba” szeretném kísérni a beteget?
Miből van „dénárom”, erőforrásom?

Ezután a Gyulán, Szentesen, Orosházán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden az egészségügyben dolgozókért bemutatott szentmisék tapasztalatait osztották meg a résztvevők. Beszámoltak még az egyházmegye területén lévő kórházakban zajló átszervezésekről is.

A találkozó közös ebéddel zárult, ahol kötetlenül beszélgettek egymással a kórházlelkészi szolgálat civil munkatársai és papjai.

 

Nézze meg ezt is:

Házasságrendezés

Napjainkban sokszor találkozunk zátonyra futott házasságokkal. A második, pusztán polgári házasságban élő katolikus ember elzárja maga …