2024. július 23., kedd
FONTOS

A békéért indítanak mozgalmat Tarhoson

Egyedülálló kezdeményezésbe fogtak Tarhoson, a helyi közösség azt szeretné elérni, hogy innen induljon el egy olyan mozgalom, mely a civileket összefogva hallassa a hangját a békéért.

Kelemen Imre, a Tarhos Mindenkié Civil Egyesület vezetője elmondta, szombaton “Zenével a békéért” címmel szerveznek programokat a településen, ezekhez a Békés megyéből elszármazott zenész, Balázs Gábor és csapata is csatlakozott. Terveik szerint itt bontanak majd zászlót, vagyis innen indulhat útjára egy olyan mozgalom, mely egy fontos témára irányítja a figyelmet.

A tarhosiak úgy tervezik, a közös éneklésről készült felvételeket felteszik a közösségi oldalakra. Reményeik szerint máshol is követik majd a példájukat, és egyre több helyen éneklik el, és töltik fel ezt a dalt, mely így idővel mind több emberhez eljut.

A szervezők elmondása szerint a szombat esti nyitó programon nemcsak tarhosiak lesznek jelen, hanem a testvértelepülések küldöttségei is csatlakoznak az énekléshez, és szívesen látják a környékbeli falvakból, városokból érkezőket is.

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …